Efter at EU Domstolen i juli 2020, endnu en gang slog fast, at det ikke er tilladt for virksomheder, offentlige som private, i Danmark og EU, at bruge amerikanske leverandører eller underleverandører i forbindelse med behandling af persondata, steg behovet for alternativer.

Der er en række spændende muligheder i EU og vi har kigget på nogle af dem.

Skandinavien

I Finland kan man stadig finde en del sikre alternativer, til hosting af applikationer og infrastruktur. En af de mest spændende er det fremadstormende firma Upcloud.com. Det er finsk-ejet og har egne datacentre flere steder i verden. Desuden praler de f at kunne levere de allerhurtigste servere i verden.

I Sverige finder vi Rackfish og Elastx.se. Sidstnævnte har 3 egne datacentre i Stockholm med 20km mellem hvert, og hele deres udbud er bygget på OpenStack og Jelastec.

Tyskland

Tyskland har tradition for at prøve at beskytte deres data mod overgreb fra usikre tredjelande og her finder man en del interessante muligheder. I den tunge ende af skalaen, med en masse relevante cloud-features, finder vi Hetzner.de. Også T-Systems, Noris Network og Regio-IT er store spillere på cloud-markedet og en lidt ukendt dark horse er First-colo.net.

Frankrig

I Frankrig kan man kigge på Ikoula.fr som har et imponerende udbud af services til cloud-sultne EU-firmaer. Også teleselskabet Orange kan være med, samt Scaleway, OVH og Data4group.