Tyskland har en lang række leverandører som kan tilbyde fornuftige alternativer til de amerikanske, som vi jo ikke må benytte i forbindelse med persondata.

Hvis man skal starte med de helt store og veludstyrede alternativer, så er der tre som springer i øjnene:

Hetzner Cloud

Ingeniøren Martin Hetzner startede sit firma i 1997 og siden er det vokset til at have 300 ansatte, 2 datacentre i Tyskland og 1 i Finland, samt et datterselskab i Sydafrika, med egne datacentre. Hetzner var i 2017 medvirkende til at etablere en undersøisk fiberforbindelse mellem Rostock og Helsinki, som i dag forbinder Hetzners datacentre.

Via en brugervenlig konsol, kan virksomheder lynhurtigt oprette Linux-servere, netværk, storage, load balancers og andre nødvendige infrastruktur-komponenter og blive afregnet for forbrug. Du vælger selv om du vil bruge det tyske eller det finske datacenter.

Hetzner Cloud stiller et komplet provisionerings-API til rådighed, hvis man selv vil tilbyde hosting og de leverer også en CLI hvis man vil arbejde i egen konsol. I det hele taget kan man komme langt med Hetzner.

Noris Network

Noris Network er en ret overset, men meget spændende cloud-leverandør fra Tyskland. Med 6 datacentre i Bayern og en startup-inkubator i Berlin, er Noris en væsentlig konkurrent til Hetzner og de amerikanske udbydere. Ejer-ledet siden 1993 og velkonsolideret. Noris har flere certificeringer og vundne priser end jeg har kunnet tælle.

Det er ikke så nemt at komme i gang hos Noris som det er hos Hetzner, men når først man er kunde får man adgang til en lang række ydelser, flere end Hetzner kan præstere. Noris deltager også i GAIA-X projektet.

Man kan købe forskellige typer af cloud-løsninger, herunder Hybrid, hvis man f.eks. er i gang med at fase ud af de amerikanske leverandører. De tilbyder også en række managed services som f.eks. desktop (Microsoft og Citrix) og lignende ydelser.

En af de allerstørste udbydere på det europæiske marked er Deutsche Telekoms datterselskab T-Systems. De har en række cloud-tilbud på deres hjemmeside som desværre ikke er den mest lettilgængelige. Det virker rodet, men når man har kæmpet sig igennem og har talt med salgsafdelingen om at blive kunde, så bliver det lidt nemmere. Man kan blive afskrækket af deres on-boarding labyrint.

Lidt har også ret

Der er mange små spillere på det tyske marked. Vi har prøvet nogle stykker og generelt får man en rigtig god behandling alle steder. De er meget servicemindede og der er (naturligvis) orden i sagerne. Prøv selv at kigge på nogle af disse:

Alle ovennævnte er udenfor amerikanske selskabers rækkevidde, så vidt vi har kunnet vurdere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *